Waarom is de WOZ waarde interessant voor huurders?

In de eerste maanden van het jaar ontvangt iedere huurder de nieuwe WOZ-waarde van zijn of haar huurwoning. De WOZ-waarde heeft invloed op de huurprijs die je betaalt. Het is daarom goed om te weten wat de WOZ-waarde van jouw huurwoning is.

Wat is de WOZ – Waarde?

WOZ staat voor waardering onroerende zaken. Kort gezegd, het is de waarde van jouw woning. De gemeente stelt de WOZ-waarde jaarlijks vast. Ieder inwoner van de gemeente krijgt te weten wat de WOZ-waarde van de woning is. Via de informatie over de gemeentelijke heffingen en mijnoverheid.nl kan je zien welke WOZ-waarde jouw woning heeft.

Waarom is dit belangrijk voor Lefier huurders?

De WOZ-waarde heeft invloed op de huurprijs van jouw huurwoning. De waarde van jouw woning bepaalde mede de hoogte van de huur die je maximaal mag betalen voor jouw huurwoning (maximale huurprijs). Betaal je nu een huur die dicht in de buurt komt van de maximale huurprijs? Een lagere WOZ-waarde kan ervoor zorgen dat de maximale huurprijs lager wordt dan de huur die je nu betaalt. In deze situatie moet Lefier jouw huur verlagen. Wordt dit geweigerd? Dan kan je naar de Huurcommissie om huurverlaging af te dwingen.

Het is niet heel moeilijk om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Je moet een brief sturen naar de gemeente. We hebben een voorbeeldbrief beschikbaar die je hiervoor kan gebruiken.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *