Welke verzekering moet je afsluiten als huurder?

Betrek je een woning van Lefier? Dan zijn er veel zaken die je moet regelen. Eén van deze zaken is een goede verzekering.

Welke verzekering moet je als huurder hebben?

Het is slim om een goede inboedelverzekering te hebben. Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen bij diefstal, brand, bliksem en lekkage. Heb je zelf aanpassingen gedaan in de woning? Deze kan je meeverzekeren via het huurdersbelang.  Bij het huurdersbelang kan je denken aan een badkamer of keuken die je zelf hebt geplaatst of een verlijmde parketvloer. Ook verbeteringen die de vorige bewoner heeft aangebracht en die jij tegen betaling hebt overgenomen vallen onder het huurdersbelang.

Geen opstalverzekering nodig

Het is niet nodig om een opstalverzekering af te sluiten als huurder. Deze heeft Lefier namelijk afgesloten voor jouw huurwoning. Een opstalverzekering verzekert alles wat vast zit aan jouw woning zoals het dak en de regenpijp. Heb je schade aan glas? Lefier heeft een glasfonds. De kosten hiervoor worden doorberekend via de huur.

Tip: Neem een aansprakelijkheidsverzekering

Tot slot is het slim om als huurder ook een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een aansprakelijkheidsverzekering wordt de schade vergoed waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dat zijn schades die je toebrengt aan personen of andermans spullen. Niet alle schade wordt vergoed. Maak je opzettelijk schade of veroorzaak je schade met een motorvoertuig? Dan heb je geen recht op een vergoeding vanuit de aansprakelijkheidsverzekering.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *